Ники Сървайвъра се класира втори на офроуд надпревата,тръгна си разочарован

Третият и последен ден от най-голямото за годината офроуд-състезание у нас „Кърджали 4х4 офроуд-фест“ приключи, заради протеста на един от участниците обявяването на крайното класиране се отложи за по-късно днес, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Община Кърджали е домакин и спонсор на проявата, основни организатори са местните клубове „Kinex Off-Road“ и „Крос клуб Кърджали“. Общо 153 екстремни състезатели от България, Гърция и Турция вдигнаха небивала пушилка и огласиха с мощния рев на двигателите трасето край Водното огледало. Организаторите се бяха погрижили и за високите децибели на рок-музиката, която се разнасяше и по отсрещния бряг на река Арда. Мотористът Иван Митков от Хасково и Иван Генчев с ATV по на 15 г. се оказаха най-младите участници, а най-възрастният – 57-годишният Ненчо Стефанов от Габрово, също с мотор. За тридневната надпревара от Гърция пристигнаха 17 екипажа, а от Турция – 3. Общата дължина на офроуд-трасето е 1 000 километра, това на рали-рейда е най-голямо – 400 километра, обясни главният организатор и състезател Тодор Христов.

Фаворити на публиката бяха две уазки, които бяха аплодирани още при появата си на различните участъци от трасето. Старите руски машини не отстъпиха пред останалите свръхмощни джипове, особено при преодоляването на препятствията. Гръцки джип затъна във висок насип от пръст, наложи се зрители да го избутат назад. Екипажът от Солун обаче не се отказа и при повторния опит премина купчината с мръсна газ. Друг джип се заклещи в нарочно натрупани гуми, но с помощта на въже беше изтеглен и продължи гонката.

Към 15 ч. класирането на участниците бе следното:

В категория ATV/MOTO победители са Момчил Величков и Методи Павлов /клас хоби и експерт/. Ганчо Петров и Владимир Йорданов са първи в МОТО хоби и МОТО експерт.

Екипажът Радомир Пепелов и Митьо Ангелов се наредиха първи в категория Трофи, клас Трофи хоби. В Клас Трофи експерт победители са Асен Василев и Владимир Димитров. В клас Трофи аматьори Весел и Клара Арабаджиеви от Кърджали с непобедимия си УАЗ, смаял публиката край трасето.

Братята Любен и Диян Диневи от Стара Загора грабнаха феърплей наградата заради това, че оказаха помощ на закъсал чужд екипаж по време на надпреварата.

Николай Мартинов, победител в риалитито „Сървайвър“, се класира втори в гонките с мотоциклети и си тръгна разочарован.

Все още не са известни победителите в 4-те класа от категорията Рали-рейд заради протеста на един от участниците.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини