Партийни велможи притискали симпатизанти на АБВ в Кърджали

Има натиск от пратийни ръководители на сега управляващи политически формации върху наши симпатизанти. Това се прави дори и от висши величия в областта. Това заяви в Кърджали един от членовете на инициативната група за създаване на структури на движението „Алтернатива за българско Възраждане“ Ангел Коджаманов. Той подчерта, че все още е член на БСП и уважава всеки избирател на социалистическата партия. Ние не сме против членовете на социалистическата партия, а против ръководството на „Позитано“ 20 и това в Кърджали, които подменят дадените предизборни обещания. Не може идейната лоялност на социалистите да се подменя с персонална преданост към определен лидер, подчерта Коджаманов.

Той бе категоричен , че АБВ в Кърджали не си поставя за цел да вземе гласове от лявото политическо пространство. Ние искаме да разширим подкрепата за левите идеи. Сега те се подкрепят от 8000 избиратели в областта. Бихме желали да ги удвоим. Това обаче ще покаже евровота на 25 май, каза още Коджаманов.

Той декларира , че движението АБВ не си поставя за цел да цепи БСП.

Коджаманов направи изявлението по време на брифинг на инициативната група за създаване на структури на АБВ в Кърджалийско. В нея участват бившата лидерка на социалистите в Кирково Бойка Арабаджиева, бившият шеф на областната дирекция на полицията Димитър Шереметев, бившата зам.-шефка на филиала на Пловдивския университет „Любен Каравелов“ и бившият юристонсулт на областна администрация Венелина Милушева. В групата е включен и комвпютърния специалист Слав Георгиев, който не присъства на брифинга. Всеки от участниците обоснова причините да подкрепи АБВ в Кърджали.

Според Арабаджиева това е , че БСП не показва, че уважава хората ,казващи на глас истини за партийната политика. Тя не полага грижа за членовете и симпатизантите. Според Дора Щерева АБВ дава възможност зда изразяване на собствено мнение и изява на професионализма. Винаги съм сипматизирала на лявото пространство и харесвам в АБВ грижата за младите, посочи Венелина Милушева.Димитър Шереметев заяви , че е работил и с президента Първанов и с бившия вътрешен министър Румен Петков и е с най-добри впечатления от тях.

Членовете на инициативната група посочиха, че вече работят по създаването на структури в региона. На 11 април в Кърджали пристигат Георги Първанов,Румен Петков и Ивайло Калфин. Те ще присъстват на инициативата на Николина Чакърдъкова „Да съхраним българското“. Ще има и среща с обществеността.

Героги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини