Кметът подкарва ATV в шампионата на страната, чакат Доган да го конкурира

Тодор Христов

Кметът на Кърджали Хасан Азис ще вземе участие с ATV на предстоящото откриване на републиканския шампионат по офроуд в Кърджали. Състезанието е под наслов „Кърджали офроуд фест“. Кметът участва на състезание в Кърджалийско и през 2012 г. Тогава обаче той караше джип. За откриването е поканен и друг известен състезател-почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Той е фен на ATV. Поканата е отправена от организаторът на състезанието Тодор Христов от Троян. Доган е един от спонсорите на тамошния детски клуб и на него е посветен специален трансперант.

Тази година броят на участниците е рекорден-150 състезатели с мотори, ATV и джипове. Трасето е от 1000 км. Ще участват освен български пилоти, гости от Гърция , Турция и Македония. Най много са съседите от Гърция-17 екипажа.

Според Тодор Христов Кърджалийско е благодатен район за офроуд. Релефът и черните пътища са изпитание за състезателите. Кулминацията на състезанието ще е под въжения мост в Кърджали. Бивакът на пилотите ще бъде под стадион „Горубсо“. Всеки от състезателите плаща такса за участие.Бюджетът на състезанието е 60 000 лева, осигурен предимно от спонсори. Като съорганизатор общината се е погрижила за трасето и охраната.

Състезателите гарантират, че няма да увредят черните пътища в региона, а напротив ще ги утъпчат и направят по-достъпни.

Стартът на шампионата е от 4 до 6 април.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини