Тенис клуб „Орфей” навърши 20 години, проведе се турнирът „Милчо Чепишев”

През почивните дни на кортовете на комплекс „Арпезос” за девета поредна година се проведе традиционният тенис турнир в памет на Милчо Чепишев, организиран от кърджалийския тенис клуб „Орфей”. Събитието бе добър повод тенисистите да отпразнуват 20-та годишнина от създаването на клуба и да разкажат на младите попълнения за началото и годините на възход. Интересът към турнира бе много голям, както от страна на децата-участници, така и от страна на техните родители и близки. За участие се бяха записали 54 деца в различни възрастови групи.

Турнирът бе открит официално от  треньора Христо Чобанов, който благодари на всички директори на училища, които през годините са помагали за развитието на тениса в града. С няколко думи към децата се обърна и народният представител Милко Багдасаров, неизменен организатор на турнира през всичките девет издания, припомняйки си думите на Милчо Чепишев, че децата-спортисти са и по здрави, и по-умни и гледат с по-бистри очички. На официалното откриване присъства също семейството на Милчо Чепишев. Три торти с формата на тенис корт и много други лакомства зарадваха децата. Най-малките духнаха свещичките с числото 20, обозначаващи юбилея на клуба. Четири специални плакети привлякоха вниманието на присъстващите - получиха ги лично или чрез децата си-участници в турнира народният представител Милко Багдасаров, кметът Хасан Азис, директорът на СОУ „Отец Паисий” Златко Атанасов и директорът на ПГОД „Евридика” Милан Хаджиев.

По традиция всички присъстващи поднесоха цветя пред паметната плоча на Милчо Чепишев точно до кортовете и си спомниха за обичания треньор.

Младите тенис-надежди бяха разделени по възрастови групи и умения. Повечето срещи бяха изключително равностойни, продължителни и с трудно излъчване на победител. Финалите във всички възрастови групи, с изключение на най-малките до 8 години, се проведоха през втория ден на турнира.

Отново по традиция тазгодишното издание на състезанието бе посветено на благотворителността – участвалите 54 деца събраха по 10 лева и заедно с треньорите оформиха сумата от 560 лева, която треньорът Чобанов връчи на директора на Центъра за настаняване от семеен тип „Детска мечта”, гр. Кърджали, г-жа Мисуре Рашид.

Треньорът Христо Чобанов и неговият екип от помощник-треньори получиха поздравления за перфектната организация на турнира и неуморните усилия през цялата ваканция да тренират всеотдайно всички тези деца, част от които не живеят постоянно в Кърджали, но допринасят много за израстването на качеството на тенис играта по време на турнира.

На постоянните участници в тенис-тренировките предстои традиционната лагер-школа в Гърция.

Победителите във всички категории са:

Момичета до 8 години: 1.Мария Дечевска; 2. Йоана Дечевска;

Момчета до 8 г.: 1. Мерт Бекир; 2. Радослав Тончев;

Момичета до 10 г.: 1.Теодора Шопова; 2. Станимира Димитрова

Момчета до 10 г.: 1. Даниел Иванов; 2. Веселин Георгиев

Момчета до 12 г.: 1.Митко Саръев; 2.Еге Ибрям;

Момичета до 14г.: 1. Мария Иванова; 2. Мелиса Хайдарова;

Момчета до 14 г.: 1.Ангел Петров; 2.Йордан Запрянов;

Смесени двойки: 1.Гергана Тодорова, Юнус Левент; 2.Мария Петрова, Никола Ригов

Нешка Шопова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини