Зеленчуково печиво

Зеленчуково печиво

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Маслено тесто: Брашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто.

Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилника за 1 час. Предварително се загрява фурната до 180 градуса. Подготвя се форма за печене за пай с диаметър 23 см.

Върху набрашнена повърхност се разточва тестото на кора с дебелина 5 мм; покрива се дъното и стените на тавата за пай и ако има стърчащи краища се отрязват. Цялата тестена повърхност се дупчи с вилица. Пече се около 30 мин., докато промени цвета си в светлокафяв.

Плънка: След като се запържи чесънът около 3 мин., се изхвърля. Добавят се и останалите зеленчуци. Поръсва се със солта и черния пипер. Добавя се зеленчуковият бульон и се държи на котлона около 15-20 мин.

Зеленчуците се подреждат върху пая. Сметаната и яйцата се разбиват, до получаване то на пяна. Поръсват се със сол, добавят се лютата чушка и майораната. Пече се около 25-35 мин.

Източник: gotvach.bg

Последни новини