Зелник с праз и кайма

Зелник с праз и кайма

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За плънката запържете праза заедно с каймата. Добавете киселото мляко, разбъркайте и изключете котлона. Както съдът е на изгасения котлона, объркайте с яйцата, като ги добавяте едно по едно.

За тестото разтворете маята в топличкото прясно мляко със захарта. Смесете с киселото мляко, яйцето, солта и с брашното замесете тестото. От тестото оформете 11 парчета.

Първите 7 парчета трябва да разточите тънко с големина 15 см. Всяко разточено парче се маже с мас и върху него се слага следващото. Така приготвените 7 парчета се разточват леко с големина малко над тази на тавата заедно и се слагат в намазнената тава.

Краищата трябва да излизат отстрани на стените на тавата. Изсипете плънката в тавата, а ако има твърди водниста част, не я прибавяйте. Отгоре покрийте с кора, приготвена от останалите парчета по същия начин, както 7-те за основата.

Подвийте краищата на долната кора върху горната. Полейте с течността, останала от плънката отгоре. Сложете зелника да се пече в предварително загрята на около 200 градуса фурна.

Източник: gotvach.bg

Последни новини