Търговско промишлената палата предлага медиатор за казуса ОЦК

Наско Настев

Решаването на конфликта между работници и работодател може да стане,чрез медиатор. Кърджалийската търговско-промишлена палата е готова да предостави тази възможност. Медиацията доброволна,частна и поверителна процедура извън съда. Предимството й, е че се осъществява значително по бързо отколкото , ако казусът е отнесен към магистратите. Това заяви за Кърджали бг вести председателя на Кърджалийската търговско промишлена палата Наско Настев. Той смята, че не всички възможности за диалог между металурзи и ръководство са изчерпани.

Специалистът по медиация Румяна Димова подчерта, че трябва да се търси медиатор от столицата, тъй като все още в Кърджали няма добре обучени професионалисти. В София има център, където хората са много подготвени,каза още Димова.

  Те коментираха казуса ОЦК в рамките на семинар финансиран от оперативната програма „Развитие  на човешките ресурси”. Той се провежда по инициатива на Българската търговско промишлена палата и цели да предложи на работодатели синдикалисти и работници възможности за избягване  или решаване на конфликти. Семинарът  продължава до 16 март при засилен интерес в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини