Отказването от Близу без санкции – до 2 април. В Кърджали драматично

В офиса на компанията на бул.”Тракия” отказват да ми приемат уведомлението, каза пред Кърджали БГ вести д-р Недялко Милев, досегашен абонат на Близу.

Всеки ПОТРЕБИТЕЛ при изменение на Общите условия по инициатива на БЛИЗУ има
право да прекрати индивидуалния договор без санкции в срок до един месец от
влизането им в сила
. Последното им изменение е в сила от 2 март 2012, според официалния сайт на компанията (т. 1.7)  

Ако в този срок потребителят по заварен договор не е заявил писмено, че отхвърля общите условия, те се считат за приети гласи следващата точка от същия документ.

Представителството на фирма „БЛИЗУ МЕДИА ЕНД БРОУДБЕНД” ЕАД в Кърджали обаче отказва да приема уведомленията за прекратяване на договори, сигнализираха недоволни потребители на услугите им.

Служителят на Близу Джунейт Еюп отказа да приеме пред нашия екип уведомлението на д-р Недялко Милев с аргумент, че договорът му е срочен и трябва да плати солени неустойки. Лекарят заяви, че за да се справи с фирмата му трябва юрист. „Те буквално ни мотаят”, сподели д-р Милев.

Промените в общите условия на компанията съвпаднаха с освобождаването на централния й офис на ул. ”Георги Бенковски” № 5 зад пощата. Той бе нает от ЕСКОМ ООД, която предлага кабелна телевизия, телефон и високоскоростен интернет. Напрежението на хората заради „отказването от Близу без санкции” се стовари в този офис. През целия ден клиенти продължиха да се оплакват, че от Близу ги разкарват.

Джунейт Еюп, служител от офиса на Близу, отрече пред Кърджали БГвести, че не се входират уведомленията за прекратяване на договорите. ”Правим това по електронен път”, заяви Джунейт Еюп.

Отделът за връзки с обществеността на Близу не отговаряше на настойчивите ни позвънявания до края на вчерашния работен ден. Ще продължим да ги търсим, за да коментират как се изпълняват новите Общи условия, както и мнение на юрист по случая на д-р Милев.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини