EVN отказа на клиент плащане с монети, остави го без ток

Клиент на EVN остава без ток, тъй като му отказали да плати сметката си в монети, съобщи „Марица". Пловдивчанин решил да плати сметката си с монети от 20, 50 стотинки и 1 лев, като общата сума била 213 лв.

"Отидох в офис на бул. "Руски". Трябваше да дам 213 лева заедно с такса за експресно включване, тъй като преди два дни са прекъснали захранването вкъщи. Прибрах се от чужбина и тръгнах да плащам. Оказа се, че на касата не желаят да приемат дори монети от 1 лев", разказа възмутеният Енчев.

Той допълни, че са го накарали да сортира монетите. Пререканията между клиент и служител продължили 15 минути. "Оказа се, че до 14 часа работела системата за експресно включване на ток и по този начин аз го изтървах. Докато спорехме, можех да платя. Нима монетите не са парична единица в България?", попита Енчев.

Преди време той е пуснал жалба срещу високата си сметка и е смятал, че токът няма да бъде изключен. Но от EVN го изненадали неприятно. Отказах се да платя, защото няма кой да ми пусне тока в събота или неделя, допълни клиентът на австрийската компания.

"Служителката ни ще бъде наказана. В момента обаче се изплащат пенсии, а в клона на бул. "Руски" нямаме монетоброяч", коментира директорът на регионалния клон на "Български пощи" Минко Кафтански.

Той веднага провери случая, след което добави, че в момента на плащането е имало други клиенти, които са чакали ред, а монетите на Енчев не са били преброени. Служителката го помолила да ги сортира и тогава да плати, но той вдигнал скандал. Дори и в банките клиентът е длъжен да отиде със сортирани и преброени монети. В противен случай плаща такса за услугата на банката.

"В понеделник пак ще отида в същия клон и пак с монетите", заяви Енчев. И допълни, че се чуди докога ще търпим служителите да ни разиграват както им харесва.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини