Кръчми и бакалии с онлайн връзка с Данъчното в Кърджали

Димитър Димитров

Над 1 500 търговски обекта от област Кърджали са осигурили онлайн връзка на фискалните си устройства с приходната администрация, съобщиха от офиса на НАП. Най-голям е броят на обектите за търговия на дребно с хранителни стоки – над 200. Дистанционна връзка имат и 116 питейни заведения, 78 обекта за търговия с промишлени стоки, 77 обекта за предоставяне на медицински услуги и др. Расте и броят на фрзьорските салони, които се свързват с НАП, като до момента те са 30. 15 са хотелите, а обменните бюра 11. От културните институции Регионалният исторически музей е единственият, който има дистанционна връзка с НАП. Касовите апарати на историческите обекти Перперикон и Татул са свързани с приходната агенция още от месец октомври миналата година и продажбата на всеки билет за вход в двете забележителности, както и на сувенири се отчита в агенцията, уточни шефът на местния офис на НАП Димитър Димитров.

От НАП – Кърджали призовават своите клиенти да не изчакват, а да се обърнат своевременно към обслужващите ги сервизни фирми, защото с наближаване на крайния срок  се удължава  времето, за което технологично ще става връзката с агенцията.

Всеки търговец може да провери  в интернет страницата на агенцията http://nap.bg дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за отчитане на продажбите или ще му се наложи да си купи ново.

Допълнителна информация за свързването на касовите апарати със сървърите на НАП търговците могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

Неспазването на определените в Наредба Н-18 срокове ще доведе до запечатване на обекти и налагане на глоби до 10 000 лв., което никога не е било цел на НАП, затова препоръчваме на своите клиенти, да не изчакват, за да не пропуснат последния срок за осигуряване на дистанционна връзка, призовават от агенцията.

От там напомнят, че в края на март изтича срокът, в който всички притежатели на фискални устройства, трябва да ги свържат с НАП. Дотогава и всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини