Детски градини от пет страни си подадоха ръка,едната е от Ардино

От една година колективът на Обединено детско заведение  „Слънце” в Ардино си сътрудничи активно с детска градина „Абакюс анаокулу” към частен колеж „Доа колежи”(Колеж на природата) в  Бурса, съобщи директорът Димитрина Александрова .  Тя сподели, че  двете детски заведения  са си подали  ръка за съвместна дейност по проект на Програма „Коменски - Учене през целия живот” на Европейския съюз.  От началото  на  2012 година към тази инициатива са  се включили още три детски градини от Дания, Италия и Франция.

 „Целта  на проекта е  подпомагане на международното сътрудничество  между образователните  институции и кадрите, обмен на добри педагогически практики по отношение  на опознаване на различните културни традиции и природосъобразния начин на живот”, каза Александрова.

По повод установените контакти, кметът на община Ардино Ресми Мурад, заедно с директора на ОДЗ „Слънце”  Димитрина Александрова  и медицинската сестра Нефизе Шабан  за втора поредна година посетиха „Абакюс анаокулу”  в  Бурса.

„Посещението беше вълнуващо и за двете страни. Домакините ни запознаха с новостите прилагани  в учебната програма с децата и с различни техни  инициативи. Предоставиха ни възможността да разгледаме обновената материална база и условията,  при които се възпитават и обучават техните деца. Получихме  покана за участие в Международен  педагогически форум, който ще се проведе в началото на месец май. Инициативата   се организира  за втори път и включва обмен на  практики между предучилищни детски заведения”, сподели Александрова.

От своя страна, ардинското детско заведение  покани  педагогическата колегия на „Абакюс анаокулу” да  гостуват по повод 40-годишния юбилей на ОДЗ „Слънце”през  месец май.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини