Кърджалийци загърбват докторите, лекуват се с вода от Гръцката чешма

Кърджалийци загърбиха докторите и лекуват бъбречните си заболявания с вода от Гръцката чешма. Всеки ден около извора, който се намира във вилната зона на кв.”Прилепци” се извива опашка от чакащи. Хората идват с туби и бидони за да налеят от живителната течност. Болшинството търсят лек за болежките си. Мълвата сочи,че  водата премахва камъните в бъбреците. Освен това помагала и за стомашно-чревни заболявания.

  Чешмата е строена през шестдесетте години на миналия век на мястото на стара воденица. Собственикът на съседната малка виличка я изградил за хаир. Той бил гръцки политемигрант. От там и името на чешмата –гръцката.

 Мустафа Х. редовно зарежда дома си с вода от чешмата. Казва ,че не пие друга. Не вярвам,че водата е лековита , защото никой още не я изследвал казва той. За сметка на това обаче живителната течност била по добра по качества от това, което тече от чешмите. Водопроводите в „Възрожденци” са стари.Често тече ръжда и кал.Затова и почти целия квартал идва да си пълни вода от тук ,споделя Мустафа.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини