Мюфтийството дари пари за бедстващите в Бисер

Общата сума, набрана до момента от БЧК в страната за подпомагане и възстановяване на щетите от наводнението от 6 февруари т. г. в с. Бисер, Хасковска област е  394 118 лева. 

Хиляди хора продължават да даряват както по банков път, така и онлайн чрез сайта на БЧК www.redcross.bg. 

Продължава акцията за парично подпомагане на пострадалите от наводненията и в Кърджали. Отделни граждани избират да дарят средства чрез ОС на БЧК – Кърджали. В касичката вече са събрани 638 лева.

Последното голямо дарение бе направено от Районното мюфтийство в Кърджали. Неговият секретар Илхан Мехмед внесе събраните по време на петъчната молитва от вярващи мюсюлмани  400 лева. „Бедата не пита, тя ни сплотява, днес ние помагаме, утре може на нас да ни помагат – така разбираме човещината. Пострадалите хора имат нужда не само от средства, те трябва да знаят, че не са сами”- сподели г-н Мехмед.

В неделя е големият християнски празник – Месни заговезни.Тогава младите доброволци от БМЧК  ще бъдат в двора на храм „Св. Георги Победоносец” и всеки от миряните може да направи своя човешки жест на милосърдие към нуждаещите се.Това съобщиха от Червения кръст в Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини