Кратери зейнаха по улиците на Кърджали,шофьорите псуват на поразия

Днес снегът се стопи и по улиците зейнаха големи ями. Шофьорите прилагат висш пилотаж за да ги избегнат. Често това става с опасност за движението, защото засичат пътя на своите колеги, които се движат в други ленти на платното.

 Ситуацията е много опасна, но в момента не можем да изкърпим дупките, каза за Кърджали бг вести зам.-кметът по строителството Васил Бобеков. Той поясни,че миналата година зейналите язви в асфалта са били запълвани със студени смеси. Това не е асфалт, а смес от нафта и чакъл,която е много нетрайна, призна Бобеков. Сега обаче раните в асфалта отново са отворени.

 Едно от най-опасните места според зам.-кмета е кръговото около Лирата на Орфей. Снегът и ледът са направили асфалта на юфка. Зеят огромни кратери. Шофьорите се опитват да ги избегнат с риск да ударят някои свой колега.

 Много сме затруднени с поддържането на улиците, каза от своя страна градоначалникът Хасан Азис. Заради рестрикциите в бюджета за тази година сме планирали едва 200 000 лева за поддържане на уличната мрежа, което е два пъти по малко от миналата година, подчерта кметът.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини