Общината обезпокоена,започва кампания срещу дрогата

Под мотото „Животът е безценен! Не го заменяй за дрога!” на 13 февруари 2012г. – понеделник в гр. Кърджали  ще се реализират поредица от  информационни срещи с цел намаляване употребата на психотропни вещества сред младите хора. Събитията се  организират от Министерство на здравеопазването, Община КЪРДЖАЛИ, РЗИ-Кърджали и Медия Експерт Груп 2011.

Информационните срещи са част от национална кампания, която ще се разгърне в 19 града на страната и ще има за цел да повиши информираността на целевите групи по отношение на вредите и последствията от употребата на психотропни вещества (марихуана, хероин, кокаин, амфетамини и екстази).

По време на събитията жителите на Кърджали ще имат възможност да вземат участие в провеждането на томболи и викторини с награди. В залата на Обединен детски комплекс-Кърджали от 9,00 и от 11,00 ще бъдат излъчени информационни филми, също така ще се разпространяват листовки и брошури, съдържащи информация относно вредите от употребата на различните видове психотропни вещества, помощ и подкрепа в предприетите стъпки към промяна, кризисни интервенции и насочване към програми за лечение и психосоциална рехабилитация. От 13,00 часа събитието ще бъде изнесено и  в Професионална гимназия по икономика – гр.Кърджали.Това съобщиха от пресслужбата на общинска администрация в Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини