18 кърджалийци и 3 местни фирми направиха дарения за с. Бисер чрез БЧК

Областният управител на Кърджали г-жа Иванка Таушанова ръководи през изминалата седмица  напрегнатите заседания на ОКЩ при бедствия. При обявяването на бедственото положения в областта присъстваше и народния представител от ГЕРБ    г-жа Цвета Караянчева.

Всички териториални структури на ЕСС в областта обявиха мерките и действията , които предприемат за справяне с природната стихия.

Служители и доброволци на ОС на БЧК - Кърджали работиха през изтеклата трудна за жителите на областта седмица в съответствие с областния план за действие при бедствие.

Ежедневно се поддържаше връзка с представители на местните власти и доброволци и активисти на Червения кръст от областта , с ОС на БЧК в Хасково и Смолян и с НС на БЧК.

Бедственият резерв бе приведен в готовност за ползване при поискване. Въведе се регистър на желаещите да дарят зимни дрехи, обувки, одеала за пострадалите от наводнението в с. Бисер.

Два дни  колата на ОС на БЧК посещаваше  дарителите и приемаше  от тях заявените дарения. Доброволци и служители  сортираха предоставените вещи от първа необходимост и предадоха в приемателния пункт на дирекция „Соц. подпомагане” 27 чували спално бельо, одеала, зимни дрехи и ботуши.

            18 граждани и 3 фирми предпочетоха даренията им да бъдат предоставени на пострадалите именно чрез БЧК. В касичката за събиране на финансови помощи за три дни постъпиха 155 лева, които ще бъдат преведени по обявената от НС на БЧК банкова сметка.

Това се казва в прессъобщение на Червения кръст в Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини