Проект "Не сме различни" дава шанс на 120 деца

120 деца със специални образователни потребности от Момчилградско са включени в проект "Не сме различни". Целта е да се подобри достъпа им до интегрирано обучение. Партньори на общината са СУ "Св. Климент Охридски" и фондация "Екип".

В пет учебни заведения и две детски градини в Момчилград и селата Нановица, Звездел и Равен ще бъдат ремонтирани стаи за работа с деца, които имат затруднения в обучението поради намалено зрение или слух, говорни нарушения, емоционални или поведенчески проблеми, проблеми в общуването и комуникацията, физически увреждания или умствена изостаналост. Помещенията ще бъдат обзаведени и оборудвани с дидактически материали, а учениците ще бъдат включени в екскурзии с техни връстници, ще участват в карнавал с маски и други празници. Така ще се научат да общуват взаимно и да бъде прието различието.

Предвидено е обучение на педагози, учители, психолози, родители, местни власти и институции, което да повиши компетенциите на специалистите и качеството на педагогическите подходи. В проекта ще се включат и учители от Ресурсен център – Кърджали.
 
Проектът "Не сме различни" е на стойност 240 хил. лева по схема за безвъзмездна финансова помощ "Подпомагане на обучението на деца и ученици със специални образователни потребности" по ОП „Развитие на човешките ресурс".
Дир бг

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини