Благотворителна дискотека в Ардино събра 400 лева

Над 400 лева бяха събрани по време на благотворителната дискотека в Ардино за подпомагане лечението на 17-годишната Юзлем Сюлейманова, която страда от болестта на Крон и се нужде от провеждане на лечение със скъпоструващ медикамент. Благотворителната проява се проведе в местния клуб „Ардон”, на която учениците танцуваха и се веселиха под звуците на обичани от тях песни. Инициатор на дискотеката бе ученическия съвет при Професионална гимназия „Хр.Смирненски”.
„Целта ни е да съберем най-много средства, с които ще помогнем на родителите на Юзлем за нейното лечение. Ще бъде хубаво да видим отново усмивката в лицето на нашата връстничка от СОУ „В.Левски”. Благодарение на благотворителността се спасяват човешки животи, дава се здраве, надежда и шанс за по-добро бъдеще на изпаднали в нужда хора. Трябва да се научим да правим добро. Призоваваме нашите съграждани от Ардино, които имат възможност,  да помогнат с каквато сума преценят”, заявиха дванадесетокласниците Семра Ефенди, Тезгюл Емин, Михрибан Ибрахим,. Сибел Сюлейманова и Юзлем Юзеир.
Припомняме ви, че от края на миналата година ардинци набират средства за лечението Юзлем и на 14-годишната Антония Филипова от Седларци. По-време на благотворителната коледна инициатива за лечението на двете деца бяха събрани 3 600 лева.

Текст за снимка: Младите инициатори на благотворителната дискотека от ПГ „Хр.Смирненски” в Ардино.
Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини