Наказват д-р Черкезов за диария

Здравната каса погна шефа на държавната болница в Кърджали д-р Тодор Черкезов заради най-обикновена диария. Шефката на касата в Кърджали Соня Ангелова издаде наказателно постановление за техническа грешка в епикриза.
Е.Т.С. постъпила по спешност в инфекциозното отделение на болницата с диагноза инфекциозна диария. В епикризата докторите записали дата на постъпване 18,7.2011 г. В същност се оказало,  че болната е настанена на 17.06.2011. От касата пратили да проверят случая д-р Т.Х. и финансовия инспектор Г.Т. Те свидетелствали срещу медиците, но не оспорили основния факт, че болната действително е лекувана за диария.
За тази грешка здравното заведение е наказано с 200 лева. Актът обаче не е връчен на д-р Черкезов, а на заместничката му д-р Диана Георгиева, която няма представителни функции.  Съдът с председател Валентин Спасов отмени наказателното постановление. Това стана на 18 януари. Решението подлежи на обжалване в Административния съд.
  Наказателното постановление издадено от касата е поредното адресирано до болницата. На 6 януари д-р Черкезов обжалва в съда и санкция за 1400 лева. Магистратите отново отхвърлиха наказателното постановление подписано от Соня Ангелова.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини