Община Ардино дава хляб на още 138 души

Община Ардино осигури квалификация и работа на 138 безработни по проект “Нов избор - развитие и реализация”, съобщи кметът Ресми Мурад. Проектът се осъществява по Оперативна програма “Развитие на човешки ресурси” и се съфинансира от Европейския съюз. Община Ардино кандидатства за две длъжности – „Помощник пътен строител” и „Монтажник на водо-снабдителни и кана-лизационни мрежи”.
114 от работниците ще бъдат ангажирани за ремонт и поддържане на общинската пътна мрежа, включваща почистване и ремонт на канавки и водостоци, изграждане на подпорни стени, укрепване на свлачищни процеси, ремонт на неасфалтирани пътища   през пролетно-летния сезон. А 24 за ремонт и поддържане на ВиК системи, включваща монтаж на фитинги, кранове, муфи и др. фасонни части, полагане на тръби и направа на съответните връзки и съединения, подмяна на етернитови тръби с полиетиленови. Преди наетите да бъдат назначени, те ще преминат квалификационни курсове, които  ще стартират в близко време. След като обучението приключи, общината ще сключи трудови договори със завършилите успешно курсисти за срок от 12 месеца на осемчасов работен ден.
Община Ардино стопанисва, управлява и поддържа 261 км общинска пътна мрежа и други пътища от местно значение  около 200 км. Стопанисва, управлява и поддържа ВиК мрежа, помпени станции и ВиК съоръжения в 24 кметства. За поддържането на тази техническа инфраструктура в добро състояние ежегодно са необходими значителни финансови средства, уточни Ресми Мурад.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини