Себахтин Исмаил председател на Обс. Лимит вода за днес. Преглед на регионалния печат

"Себахтин Исмаил е новият председател на Обс?"  водещо във вестник "Хасковска Марица". В статията се твърди, че още напролет, бизнес лобито в ДПС се е споразумяло с Георги Иванов. Конкретно Себахтин  от месеци обикаля турските села и агитира хората да гласуват за кандидата за 4-ти мандат. Резултатът е, че в традиционни крепости на ДПС, се гласува повече за Иванов отколкото за кандидата на движението. И още един резултат-в сесийната група на ОБС попаднаха само "бизнесмени".

5-та страница е посветена на предстоящият балотаж. "За кого гласуват ромите"-извлечение секция по секция, за да се прекрати спекулата на двамата кандидати кой как уговарял ромските гласове. Те хомогенно са дадени за Георги Иванов е видно от списъците.  Оказва се, че ромите са много бързи във вотовете си. И явно много начетени, защото се оправят два пъти по бързо с интегралните бюлетини. Докато на българин му трябва средно три минути да гласува, в ромските секции това е ставало два пъти по-малко време, установява вестникът по повод обвиненията, че заради сложнотията, сума ти хора не могли да се оправят с вота. По повод твърденията на единият кандидат, че държавата трябвала да открие допълнителни секции, се напомня че това зависи от кмета на общината. Той би могъл да направи секциите от 152 на 250 да речем.

"Новоизградените тротоари-опасни за незрящи". Става дума за тротоарите по "Раковски" и "Съединение". Така наречените тактилни ивици, които уж трябва да помагат на слепите, ги водят право към препятствия.

"До месец-родители за бебето от "Лебеда"- чело във вестник "Новинар Юг". Съдбата на малкият "Найден" която стана общоизвестна след огласяването и в haskovo.net е била основна тема на вчерашната пресконференция на социалните служби. От там са обещали, че намират приемни родители на детето до месец, което за техните стандарти е почти светкавично.

"30 хиляди кубика вода за днес". Няколко аварии оставят град Хасково на ръба за вода. Спряно е водоподаването от трети подем. Това което е в резервоарите и кулите определя лимитът вода за близо половината домакинства на 30 хиляди кубика. Затова-къпете се с мярка-препоръчва вестникът.

"Шефове наброиха 450 бона забравени заплати". Това станало след като хасковската инспекция по труда ги почнала заради нарушения на турдовото законодателство. Най-често срещанато нарушение е забавяне на заплати.

"Осъдиха арменец за 179 бона за контрабанда"-водещо на крими страницата. Арменски гражданин се споразумя с прокуратурата и бе осъден на 36 месеца условно заради пренасяне на 23 900 кутии контрабандни цигари.

Това бе п-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини