За балотажа: ДПС с Иванов срещу ГЕРБ

Мюмюн Искендер обяви позицията на ДПС

ДПС ще подкрепи Георги Иванов в опитите му за 4-ти кметски мандат на Хасково. Това потвърди общинският лидер Мюмюн Искендер на въпрос на Haskovo.net каква е официалната позиция на Движението за втория тур на кметските избори. Днес ДПС лидери имаха среща около хасковският бизнесцентър, което провокира любопитството на минувачи и журналисти. След няколко напразни опита за връзка, г-н Искендер вдигна телефона си.

"Взехме решение за балатажа да не подкрепим кандидата на ГЕРБ". Но те са двама, означава ли това, че ще подкрепите другият кандидат, г-н Иванов? "Може така да излиза" отвърна г-н Искендер. 

Haskovo.net припомни думите на областният ДПС лидер Мехмед Атаман пред сайта ни, че Движението ще  подкрепи този, когото каже Доган. "По тая линия не сме получавали нищо. Решението ни е в национален мащаб" отговори неясно Искендер.

Haskovo.net попита каква ще е разликата с първи тур. тогава в много секции с преобладаващи избиратели от турски произход масово се гласуваше за Иванов, дори повече от кандидата за кмет на ДПС Танер Емин.

"Аз съм работил за успеха на движението и нашия кандидат. Ако някой е работил за г-н Иванов то той ще си понесе последствията" категоричен бе Искендер. "Има известен отлив" призна той по повод резултатите от първи тур, които бяха определящи за съветническите листи. Движението остана със 6 съветника вместо 10-те в предния местен парламент.

Haskovo.net опита да попита как Движението си представя работата с Иванов, след като на предните местни избори през 2007-ма година, г-н Иванов призова хасковлии да гласуват срещу ДПС и да не допуснат града да стане турски. Призивът бе провокиран от култовата реплика на Доган "Искам Хасково". Тогава хасковлии рязко повишиха избирателната си активност на втори тур и избраха настоящият кмет, за да не допуснат успех на кандидата на ДПС на балотажа, д-р Чистеменов. Впоследствие турската общност бе изхвърлена от изпълнителната власт, като се лиши от двете си зам кметски кресла в предния мандат и ключови позиции в администрацията.

Г-н Искендер май чу въпроса, но пожела приятна вечер и затвори телефона.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини