Черноморието пусто на половина. Преглед на печата

„Да се подготвим с глад за среща с коронавируса“, пише „24 часа“. Вестникът предлага в съботно-неделния си брой съвети от английския лекар Майкъл Моузли, автор на бестселър за коронавируса. Д-р Моузли е популярен и като водещ на предавания по Би Би Си, автор е на книга с бърза диета, която помага в борбата с диабета и безсънието.

„24 часа“ пише още, че  той и семейството му преболедували Covid-19. 63-годишният д-р Майкъл Моузли разказва, че болестта е преминала без усложнения в дома му заради това, че всички се хранят здравословно, спортуват и спят добре. Препоръката е два дни в седмицата да се приемат не повече от 800 калории, а през останалите пет дни да се храним със свежи ястия и продукти и то в съкратен интервал от време, за да може организмът спокойно да преработи поетото.

С растящи спекулации за лечението на Covid-19, хлорохинът отново е под въпрос, пише „Труд“. Учените, които заклеймиха лекарството, сега оттеглиха доклада си. Името на медикамента се превърна в политическа дъвка, скандалът с него започва да подкопава доверието в медицинската общност,  коментира вестникът.

„Монитор“ информира за двоен скок на жалбите за дискриминация у нас през последните две години. Затворници се оплакали от липса на фитнес уреди, родители подали жалба от начина, по който се приемат първокласници. Най-голям брой са сигналите по признак „увреждане“, обикновено заради липса на достъп за инвалиди.

Необезопасените шахти стават все по-голям проблем, пише „Монитор“. Пожарникари в Тутракан помагали на бременна жена да излезе от шахта, в която пропаднала и си счупила крака. През май 74-годишен мъж загина при падане в отводнителна шахта, припомня изданието.

„Две български заведенията разбити от вандали в Съединените щати“, съобщава „Телеграф“. Едното заведение е в Сейнт Луис, а другото - в Лас Вегас, информира вестникът като се позовава на сайта bg-voice.com.Според главния прокурор на страната Уилям Бар екстремисти се възползват от протестите.

Хотели привличат клиенти с оферти на половин цена, информира „Телеграф“. До края на юни, Златните пясъци предлагат олинклузив по 30 лева на ден. Има изгодни предложения и за почивка на планина с условие нощувките да са поне две, допълва вестникът.

Според водещото заглавие на „Труд“ половината Черноморие е пусто, няма туристи. Хората предпочитат къщи и самостоятелни апартаменти за настаняване. Огромните 4- и 5-звездни хотели няма да посрещат туристи тази година.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини