7.1 по Рихтер удари Аляска. Теми от световния печат

Вашингтон. Растежът на работните места в САЩ е замрял през август, което показва, че американската икономика все още е в много крехко състояние, пише в. „Вашингтон пост” .
Министерството на труда отчете нулев ръст на работните места през август, което е много под очакваните 68 хиляди новосъздадени места. Така безработицата остана непроменена. В същото време данните за юли бяха занижени, като вместо по-рано обявените 117 хиляди нови работни места американската икономика е създала едва 85 хиляди поста.

Сидни. Бившият финансов министър на Великобритания, Алистър Дарлинг, смята британските банкери за „арогантни и глупави”. Това става ясно от откъси от мемоарите на бившия министър, който е оглавявал финансовото министерство в началото на финансовата криза през 2008-2009 година, пише в. „Сидни морнинг хералд”.
Без да крие неуважението си към управителите на банките заради поведението им по време на кризата, Дарлинг пише: „Грижата ми беше, че те бяха толкова арогантни и глупави, че можеха да завлекат всички ни на дъното”.
Особено силни са критиките на бившия министър към управителите на „Роял банк ъф Скотланд” и „Лойд банкинг груп”. Дарлинг посочва, че директорът на „Роял банк ъф Скотланд” е предпочитал по-скоро да отиде на голф пред това да обсъди потъването на ръководената от него институция.

Анкара. Турция ще разположи радарни системи за ранно предупреждаване, следвайки стратегията на НАТО за защита на Западния военен алианс, е съобщил външния министър на страната в петък, пише в. „Аарец”.
Турция има геостратегическо значение за алианса, датиращо още от времето на Студената война.

Аляска. Земетресение с магнитут 7.1 по скалата на Рихтер удари в петък Аляска, пише в. „Торонто сън”.
Няма данни за предизвикано в следствие на земетресението цунами, според Центъра за предупреждения за цунами в Аляска към Националната агенция по океанология. Също така няма населени места в близост до епицентъра на земетресението. Най-близкото населено място е село с около 60 жители, което се намира на приблизително 100 мили западно от епицентъра.

Източник: focus-news.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини