Майки ще популяризират кърменето на Кенана

Най-нормалното нещо на света

Майки от Хасково ще популяризират идеята за кърмене, на открито парти на Кенана идната събота. Мероприятието ще е рамките на бебешки пикник организиран от „Ле лече лига“ България, по повод световната седмица на кърменето от 1-ви до 6-ти август. Темата на инициативата е „Да поговорим! Кърменето като 3 D изживяване“. Целта на бебешкия пикник е майките от града да обменят позитивен опит в кърменето и да утвърдят неговата „нормалност“. Акцентът е върху комуникацията с хора с опит, с което да се промени тенденцията все повече майки да се отказват от кърмене и да залагат на адаптираните млека.

Кърменето е ключово при изграждане на добра имунна защита на детето и е незаменимо за правилното развитие на бебето. Частта „3 D” е препратка към новите комуникационни способи за споделяне на информация дори и от хиляди километри разстояние.

Канят се всички майки да покърмят на открито. Примерът им ще бъде ценен, особено за младите родители, които често смятат за срамно да накърмят децата си на публично място, смятат организаторите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини