Хасково с повече катастрофи от софийско

Катастрофите в хасковско изглеждат така

В хасковска област стават повече катастрофи отколкото в цялата софийска област. За 2010-та година според официалната статистика, в регионът ни са отчетени 191 катастрофи с общо 254 пострадали. В по-голямата, софийска област, са отчетени 179 ПТП-та. Хасково изпреварва по катастрофи и почти всички съпоставими по население и територия региони от страната. Съседната ямболска област пък е с 4/четири/ пъти по-малко катастрофи от нас. По малко са и в Кърджали.

На базата на тези данни, регионалната здравна инспекция/РЗИ/ ще стартира в петък инициатива по раздаването на листовки с правилата за безопасност на движението. 8 доброволци от младежкият център ще спират автомобили и пешеходци на едно от натоварените кръстовища в града, за да ги запознават с правилата за движение.

Инициативата ще е в цялата страна, съвместно с асоциацията на пострадалите от катастрофи.

Относително добрата новина за хасковско е, че катастрофите може и да се увеличават, но стават по-малко кървави. През 2009-та година броят на загиналите в региона е бил 46 срещу 29 за 2010-та. Статистиката за 2011 обаче още не е завършила.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини