Премиерът толерира собственика на ОЦК,твърди НДСВ

Собственикът на ОЦК Валентин Захариев години наред е лъгал умишлено две правителства на страната , че ще модернизира комбината. Той не прави нищо за да намали вредните емисии във въздуха. И това се търпи от кабинета Борисов, заяви в Кърджали икономическия експерт на НДСВ Владимир Каролев. Според него днешното правителство толерира Захариев. Той стигнал в нахалството си до там, че хванал профсъюзите да го защитават,въпреки че като работодател не си е мръднал пръста, смята Каролев.

  Икономическият експерт на НДСВ е особено чувствителен към темата ОЦК. Неговите родители на младини са работили в комбината. Той самия го смята за гръбнака на промишлеността в Кърджали.

  Според Каролев за да влязат инвестиции в Кърджали трябва да се направи първокласен пътя от Пловдив за Кърджали. Не може без добра инфраструктура да привличаме капитали. Той смята,че реновирането на летището на Кърджали също ще бъде стъпка в правилната посока.

  Изграждането на соларни инсталации в региона е най-перспективно, заради многото слънчеви дни,смята икономическия експерт на НДСВ.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини