Абитуриенти върнаха кувертите от времето на Живков

Куверти от времето на Тодор Живков и „реалния социализъм” се предлагат за абитуриентските балове тази година в Кърджали. Зрелостниците от Езиковата гимназия са договорили да платят по 21 лева за да отбележат раздялата със школото. За сметка на това обаче те наблягат на класната музика и купона. Поканили са поп звездата Стенли и формация „Трио”, категорично разграничавайки се от чалга- културата на връстниците си.

 Общо 176 млади хора ще се разделят с Езиковата на 24 май. По традиция на церемонията ще присъстват много родители. Заради кризата абитуриентите са се отказали от традиционните екскурзии.

 Паисиевци пък излъчват 120 зрелостници. И те ще купонясват в „Арпезос”. По традиция възпитаниците на школото правят баловете си в града точно на 24 май. След бала възнамеряват да се повеселят и в Слънчев бряг.

 Завети към първенците на випуска ще има в СОУ”П.Р.Славейков”. Зрелостниците ще се разделят с преподаватели и ученици на 24 май на специално тържество. Предвижда се да се преклонят за последен път пред училищното знаме. След бала който е на 26 май в комплекс „Арпезос”,славейковци заминават на екскурзия във Венеция. Два класа ще прескочат наблизо-до Черноморието.

 Не всички школа обаче се натискат за „Арпезос”.От Професионалната гимназия „Евридика” ще празнуват в „Меаца” на 20 май.. Общо 26 са зрелостниците, които ще участват в купона.

 Повечето абитуриенти се разделиха с школата на 11 май. Градът бе окупиран от кавалкади автомобили с надути клаксони. Абитуриенти се снимаха за спомен пред паметника на Освободителите в Градската градина.

 Независимо от това кога се разделят с родните училища, всички зрелостници в града ще участват в голямото шествие в Деня на славянската писменост и българската култура, което ще премине през булевард „България” на 24 май.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини