ПГ „Хр.Смирненски” в Ардино изпрати Випуск 2011

С много сълзи и вълнение Професионалната гимназия „Хр.Смирненски” в Ардино изпрати един изключително талантлив випуск. В двора на училището бяха дошли родители, близки и приятели на абитуриентите. Празникът беше открит с тържествено посрещане на знамето на гимназията. Директорът на учебното заведение Мехмед Гюлестанов пожела “на добър път” на 30-те зрелостници от специалностите „Счетоводна отчетност” и „Конструиране, моделиране и технология на облекло и текстил”. В слово си той изтъкна успехите на гимназията и заяви, че от днес нататък пред абитуриентите ще има много въпроси, а отговорите няма да са леки. През изминалите четири години, ние извървяхме не лек път заедно. Вие овладяхте тънкостите на две хубави професии. Имахме прекрасни дни. Бяхте интересен випуск. Предстоят ви много препятствия към щастието. Но аз последно ще ви кажа, че щастието е привичка, навик и то трябва да се развива, каза Мехмед Гюлестанов.

От името на кмета на община Ардино началникът на отдел „Образование” Бахар Реджебов прочете поздравително писмо до абитуриентите от Випуск 2011. Днес не само завършва една успешна стъпка от живота ви, но и започва едно ново начало, един по-самостоятелен и нов етап от живота ви. От кръстопътя на неподправения живот вярваме, че вие ще поемете по своите съдбовни пътища, за да бъдете пълноценни граждани и специалисти, се казва в поздравителното писмо на Ресми Мурад.

Със сълзи на очи абитуриентите благодариха на своите учители и по-специално на класните си ръководители Филиз Мустафа, Мелихат Салим и Сезгин Байрамов за грижите, които са положили за тях, и за търпението им през тези четири години в гимназията. От името на целия Випуск 2011 зрелостниците подариха на директора на школото подарък за спомен от тях. Менче с вода се изля пред краката на младежите за успех и късмет в живота.Ученици, учители и родители по стар български обичай извиха кръшно българско хоро. Абитуриентският бал на зрелостниците от ПГ „Хр.Смирненски” ще се състои на 20 май, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

Много от завършващите зрелостници в професионалната гимназия вече знаят къде ще продължат образованието си. Абитуриентката от 12-а клас Гюлхаят Мюмюн с класен ръководител Мелихат Сали е една от най-добрите ученички във випуск 2011. Тя мисли да продължи образованието си в  УНСС - София. Смятам, че тук съм получила стабилни основи, за да продължа образованието си. Учителският колектив се състои от истински професионалисти. Надявам се и след мен да има ученици, и съм сигурна, че ще получат добра подготовка в съответните направления, заяви Гюлхаят Мюмюн.

Недялко Радославов каза, че годините в гимназията са изминали неусетно. Той мисли да продължи образованието си в Колежа по туризъм във Варна, но след една година. Първо искам да поработя в страната или в чужбина, за да спечеля малко пари, сподели зрелостникът.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини