Славейковци със самоуправление в Деня на победата

По традиция на 9 май - Денят на Европа, славейковци поеха властта в своето училище, замествайки ръководството и учителите си. В ролята на г-н Милко Багдасаров бе председателката на Ученическия парламент Симона Димитрова от ХІа клас. Точно в 8,00 ч сутринта титулярът й връчи медальона с бухалче - символа на управление на училището. Помощници на директорката за един ден станаха съученичката й Емилиа Минчева, отговаряща за гимназиален и прогимназиален курс на обучение, както и Любляна Димитрова от Хв клас в качеството си на помощник-директор за начален курс. По административните въпроси директор бе Ралица Арнаудова от Хг клас. Единадесетокласничката Маринела Трингова пое отговорните задължения на училищния психолог, а педагогически съветници със съответните функции и усмивки бяха Ивелина Чолакова и Десислава Арабаджиева от Хг клас. Сабрие Ибрям от Ха пое функциите на "Личен състав", а в канцеларията се развихриха осмокласничките Христина Тенева и Татяна Янева.
На оперативката след предаването на властта директорката Димитрова разпредели задачите и всеки пое отговорностите си с амбиция и желание.
В кулминацията на деня се превърна предварително обявеното състезание с привкус на шоу, по време на което всеки клас трябваше да представи по една държава-членка на Европейския съюз /след предварително теглен жребий/ чрез традиционни ястия и други характерни елементи. Някои от класовете бяха надминали всички очаквания и съответно получиха награди. На трето място бе класиран ХІа клас, представящ Гърция, на второ място - Vб клас, чиито ученици и техните родителите се бяха постарали изключително, пресъздавайки както ястия, така и типични тамошни фолклорни танци. Първото място и най-силните аплодисменти заслужи Хг клас, който представи Великобритания, пресъздавайки най-актуалното събитие - сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън. След края на шоуто Гюляй и Еркан дълго раздаваха автографи на по-малките си съученици. Те се качиха и на терасата на училището, откъдето помахаха на множеството като същинска кралска двойка, а обръщенията към тях вероятно още дълго ще бъдат "принце" и "принцесо".
По време на това тържество директорът Багдасаров в качеството си на ученик от Ученическия парламент изпълни едно приятно задължение - връчи грамотата на Емилиа Минчева, която се класира втора в България на многоезичното състезание с английски и испански език. 

Нешка Шопова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини