За 38-ми път славейковци празнуват патронен празник


С двудневно самоуправление ще ознаменуват славейковци своя 38-ми пореден патронен празник. На 17 ноември СУ "П. Р. Славейков" празнува 195-тата годишнина от рождението на великия българин, чието име училището гордо носи.
По традиция празникът ще започне с предаването на властта от директора Милко Багдасаров на председателя на Ученическия парламент Деница Георгиева от 12г клас, която ще застане на шефския стол за шести пореден път. Точно в 8 ч сутринта в учителската стая Багдасаров ще предаде медальона-бухалче, символ на властта в училището за шампиони и ще стане редови ученик, а Деница ще представи своя екип от заместници на останалите членове на ръководството и на административния персонал.
Тази година патронният празник е предвидено да протече в два дни, в които учениците от гимназиалния етап да заместват учителите в прогимназията. Така те ще усетят на практика сложността и динаичността на учителската професия и ще стъпят в обувките на хората, които обикновено стоят пред тях. По предварително установен график по-големите вече са подготвили своите уроци към по-малките.
В двудневната програма са предвидени концерти за начален етап, които стартират на 17 ноември от 11 ч с първокласниците. При хубаво време талантите ще се изявяват на сцената в двора на училището, а ако вали - в актовата зала. Стихотворения, песни, скечове, танци, акробатика, карате - всичко ще има в концертните изяви.
По коридорите на училището вече са поставени изложбите с рисунки, посветени на Петко Славейков. Победителите в обявените предварително конкурси за есета ще станат ясни утре.
И тъй като двата дни са едни от най-активните за Ученическия парламент, те ще направят и организацията за приближаващите избори за председател и нов ръководен екип, който да започне своята активна работа по предстоящите декемврийски празници и подготовката на "Даскеер".
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини