Данъчните отбелязват професионалния си празник - Денят на Св. Матей

        На 16 ноември Националната агенция за приходите отбелязва професионалния си празник Денят на Свети Матей - първият събирач на данъци.Навръх празника си, данъчните отчитат още една година на рекордни приходи.

До 31 октомври 2022 г. са постъпили близо 25 млрд. лева от данъци и осигурителни вноски, което е с над 2,3 млрд. лева повече в сравнение със същия период на миналата година. За улеснение на данъкоплатците, НАП предлага повече от 160 онлайн услуги, което я нарежда на водещо място в страната сред дигиталните институции. 

Директора на офиса на НАП в Кърджали г-жа ЕлванГюркашблагодари на служителите за  неуморните усилия, всеотдайността и професионализма. „Пожелавам Ви да бъдете все така мотивирани и креативни, уверени и полезни с дейността и личния си пример! Давайте своя незаменим, съзидателен принос за издигане престижа на Националната агенция за приходите!“, пожела още директора на приходната администрация.

От началото на 2022 г. до момента 41 250 кърджалийци са потърсили услуга от данъчната администрация в областния център, отчитат от там.Изясняването на здравноосигурителния статус е била най-търсенатауслуга. Малко над 14 хиляди кърджалийци са ползвали тази услуга.Малко над 26 600 данъкоплатци и осигурители са платили с карта задълженията си през ПОС терминалите в офиса на НАП в Кърджали. Платените задължения през ПОС възлизат на над 9 113 619 лв., а и картовите преводи не само са безплатни, но и плащането се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента.  10 776 броя  са издадените удостоверения, като най-голям е делът на удостоверенията за съдебен изпълнител- 5828 бр. 14 960са приетите годишни декларации по Закона за данъка върху доходите на физическите лица, 4 214 са подадените декларации за регистрация на самоосигуряващо се лице. По искане на клиенти са предоставени копия на 385 броя документи.

3 859 персонални идентификационни кода са издадени до момента на кърджалийци, а 2 078 са потвърдените квалифицирани електронни подписи.

Вили Милкова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини