Доброта и толерантност в ПГ по туризъм

Световният ден на добротата  се отбелязва всяка година на 13 ноември в много страни по целия свят повече от десетилетие.  Денят се отбелязва във връзка с това, че на 13 ноември 1998 г. в Токио се открива първата конференция на Световното движение на добротата, с участието на Австралия, Великобритания, Канада, САЩ, Сингапур, Тайланд и Япония. Целта е да се забрави самолюбието, да се помисли за другите около нас, да се забравят расовите, половите и религиозните различия. Всички хора живеят в един свят и да мислят за мира, съвместното съжителство и щастието. 

По този повод в ПГ по туризъм гр.Кърджали се организираха мероприятия под ръководството на г- н Георги Гарабедян. Ученици от VIIIа, lXа и Xб приготвиха различни видови полезни лакомства и посетиха Дома за стари хора в града ни. Възпитаниците водени от максимата, че винаги старостта е достойна за внимание, уважение и почит, поднесоха развлекателно- музикална програма.

Днес - 16 ноември отбелязваме и международният ден на толерантността. Ученическият съвет  при ПГ по туризъм гр.Кърджали изработи табло и се проведоха дискусии в часа на класа на тема- Какво е да си толерантен? Учениците разбраха, четолерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на всички форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност.За да има толерантност – трябва да има знания, откритост, общуване и свободата на мисълта, съвестта и убежденията.

Денят се отбелязва от хора от цял свят, които показват, че може да се замисляме повече за себе си и да направим света по-добро място за живеене!Златаровци показаха, че са добри и мислят за другите около тях! Да им пожелаем да бъдат все така добри и толерантни!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини