Таушанова даде рамо на каузата „Редецки”

Областният управител Иванка Таушанова подкрепи Националната дарителска кампания „Да спасим Радецки”, инициирана от учениците от СОУ „Христо Ботев” - град Козлодуй,съобщиха от областна администрация. Подкрепа за кампанията вече са дали министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на образованието Сергей Игнатов, областни управители, кметове, училища, представители на бизнеса и др. „Радецки” е единственият плаващ музей у нас и на Балканите. Той е сред 100-те национални туристически обекта. В момента се намира в лимана на козлодуйското пристанище и е в състояние извън експлоатация. За да тръгне отново, се нуждае от ремонт, чиято стойност е 200 000 лева.

Областният управител се обърна с апел към държавните институции, общините, фирмите и всички родолюбиви българи в региона да покажат съпричастност към каузата, за да бъде съхранена за поколенията една историческа светиня. Даренията се събират в сметката на Сдружение „Училищно настоятелство при СОУ „Христо Ботев” – град Козлодуй, IBAN BG50UBBS 74261050316810, BIC: UBBSGSF / „ДА СПАСИМ РАДЕЦКИ”.
След приключване на дарителската кампания събраните средства ще бъдат преведени в сметката на Националния исторически музей за ремонт и пускане на кораба в действие. Идеята е той да бъде пуснат на вода за традиционните

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини