Кърджали награди талантите си за 24 май

Радост от отличието

Областният управител на Кърджали Иванка Таушанова награди от името на кърджалийската общественост млади таланти, преподаватели, директори на училища и  културни дейци по случай Денят на славянската писменост и българската култура. Двадесет деца и младежи получиха грамоти за това, че са прославяли Кърджалийска област в страната и чужбинаина. Сред тях бяха Иван Герганов, ученик в СОУ”П.Р.Славейков” за първи места на състезания по математика в България,Хонконг,Русия и Македония;Мария Георгиева,ученичка от ГПЧЕ”Хр.Ботев” за участие в национален кръг на олимпиадата по български език и литература;Николай Илиев от СОУ”Отец Паисий”за участие в национален кръг на олимпиадата по астрономия.

   Награди за висок професионализъм и принос за развитието на просветата в област Кърджали получиха 12 учители,директори и експерти, сред които Нина Тодорова от Обединен детски комплекс-Кърджали,  Щильонка Смилянова,учител в село Падина, Ваня Енчева,преподавател в Джебел и др.

   Началникът на Регионалният инспекторат по образование Гроздан Колев, заедно с областният управител връчиха наградите „Неофит Рилски” на четирима дейци на просветата от региона. Наградите се определят от Министерството на образованието младежта и науката. Бяха наградени за цялостен  принос в образованието директорите  на школа в региона Йорданка Чавдарова,Златко Атанасов,Байрам Сеидали Хюсеин и др.

  Отличени бяха девет дейци на културата и изкуствата, сред които художникът Костадин Петков, писателят Иво Георгиев,актьорът Димитър Варадинов.

  В обръщението си към наградените на скромна церемония в областна администрация Иванка Таушанова благодари за усилията и търпението в името на каузата на духовността. Тя посочи,че е радостна от възможността да отличи млади хора, които са ни прославили в страната и по света. Таушанова определи 24 май като деня, в който се съизмерваме с най-просветените народи по света. Няма друга дата  , която да ни зарежда с такова чувство на солидарност. Каквито и неволи да са сполетявали народа ни,той се е прекланял пред солунските братя Кирил и Методий, подчерта Таушанова.

   Тя призова присъстващите да не слагат юзда пред стремежа си за самоусъвършенстване. Животът е гладиаторска арена,на която се воюва с оръжията на духовността, обобщи областният управител.

Георги Кулов

Церемонията
Признанието
Благодарност
Снимка за спомен
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини