Облаци и дъжд в деня на писмеността

През нощта преваляванията ще обхванат и източните райони. До сутринта и там вятърът ще се ориентира от запад, северозапад, според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. 
Днес ще има променлива облачност, значителна над Централна и Източна България. Главно там и в планинските райони ще превалява дъжд, на места с гръмотевици. Вятърът ще е от запад, северозапад, в Дунавската равнина и в Източна България - умерен. Максимални температури 22° - 27°, в София 22°.
Над Черноморието ще има променлива, често значителна облачност, ще превалява дъжд, в северните райони е възможно да прегърми. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е от 16° при Шабла, до 20° в останалите райони.
Над планините ще има променлива облачност, значителна над Стара планина, Родопите и Странджа. Главно там ще превалява дъжд, на места с гръмотевици. Вятърът ще е от запад – умерен, по откритите високи части до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.
В събота и неделя времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще бъде от юг, слаб, по морския бряг до умерен. Температурите ще се повишат слабо. В понеделник ще преобладава слънчево време, ще има и временни увеличения на облачността, на места за кратко ще превали. Ще бъде малко по-хладно от предишните дни.Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за май.

Източник: http://www.dartsnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини