Таушанова се отчете пред журналисти в края на мандата си

Иванка Таушанова

Областният управител Иванка Таушанова се отчете накратко пред журналисти за стореното от встъпването й в длъжност. Като най-сериозен принос тя посочи работата си в сферата на земеделието и по- конкретно усилията й за запазване на субсидирането на тютюнопроизводителите. Тя каза,че е координирала действията на всички земеделски служби в областта за да се запазят доходите на стопаните. Едно от нещата които е направила е информационните кампании по селата, за да се избегне санкционирането на земеделски производители за неправилно усвояване на евросредства. Таушанова каза,че над 125 млн.лева са усвоени по програмата за развитие на селските райони.

  Областният управител се похвали и с успехи в развитието на инфраструктурата. В началото на мандата й се оказало , че няма готови проекти за ремонт на пътища.Благодарение на нейните усилия сме се включили в лотове по оперативните програми Регионално развитие и Транспорт. Рехабилитирани и изградени са 145 км пътища за 90 млн.лева.

  На трето място Таушанова посочи екологичната си политика. Тя я определи като безкомпромисна по отношение на замърсяването на въздуха в Кърджали. Тя определи замърсяването на въздуха от ОЦК като некоректно поведение към гражданите. Областният управител отказа да коментира позицията си относно добива с цианиди на злато в центъра на Кърджали от Горубсо.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини