Порой от областни титли за спортистите на "Славейков"

След успеха на шахматистите на СОУ "Петко Рачов Славейков" юноши и девойки 8-10 клас с ръководител Стефан Павлов, които спечелиха първо място на областния турнир, последваха редица състезания на областно ниво в другите спортове.
Без четирима основни състезатели /националите Георги Топалов и Красимир Георгиев, както и двама от юношите на "Арда"/ отборът на "Славейков" по волейбол юноши 11-12 клас спечели безапелационно първото място, побеждавайки на финала тима на СОУ "Васил Левски" - гр. Ардино с категоричното 3:0. Девойките в същата възрастова група спечелиха златото без конкуренция. Ръководители на волейболните отбори на Димитър Гочев и Павел Митев.
В неделя се проведе областното първенство по баскетбол за момичета и момчета 5-7 клас. Участваха по пет отбора от всеки пол. Момичетата на "Славейков" се наложиха на финала над отбора на СОУ "Васил Левски", гр. Крумовград. Момчетата от своя страна победиха във финалната среда тима на СОУ "Н. Й. Вапцаров", гр. Момчилград. Ръководител на баскетболните отбори е Петя Иванова.
На славейковските спортисти предстоят важни и отговорни състезания на зонално ниво. По всяка вероятност зоните във волейбола ще се проведат в Кърджали.

Нешка Шопова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини