Общински съветници притеснени от уволнения по политически причини

Как да бъдат защитени общинските съветници от уволнение по политически причини и изготвяне на цялостна политика за подобна защита, от която се нуждаят всички независимо от политическото си представителство, беше един от въпросите, който бе повдигнат на заседание на Националната асоциация на общинските съветници в България. Форумът бе председателстван от председателя на Управителния съвет на асоциацията, общинския съветник от БСП в Столичния общински съвет, Георги Кадиев. Заедно с него в Кърджали пристигна и организационния секретар на асоциацията Людмила Георгиева. Във форума участваха местни парламентаристи от цялата област – представители на различни политически сили.
Бяха повдигнати и въпроси, свързани с обучението на общинските съветници относно начините за отчитане пред избирателите, технологията на контакти с управляващите във връзка със законодателните им инициативи, начина на лобиране и защита пред институциите, статута на общинския съветник като част от властовия механизъм в държавата.
В началото на днешното заседание на Националната асоциацията на общинските съветници, председателят й Георги Кадиев припомни защо бе създадена тя на 19 октомври 2010 година, нейните цели и задачи.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини