Хасан Азис:С Перперикон ще спечелим.Гласувайте!

Хасан Азис

Амбицирани сме да се борим с Перперикон за първото място в класацията на "Стандарт" на най-популярните културно-исторически забележителности на България. Мисля, че уникалното ни древнотракийско светилище го заслужава. Поздравявам вашия вестник за чудесната инициатива. Избраният подход привлича не само експертите в подобно обсъждане, но и обществеността. По този начин ще направите съпричастни и обикновените хора към изучаването и популяризирането на богатото ни наследство. Това заяви за един от най-четените всекидневници в страната кметът на Кърджали Хасан Азис.Той съобщи,че всяка година между 120 и 150 хиляди туристи посещават Перперикон и Татул. Много често туристите ходят и на двете тракийски светилища, тъй като те са свързани помежду си. Ако половината от тях харчат по 50 лева по време на престоя си в Кърджали, това означава, че в местната икономика се вливат около 3,5 млн. лв. годишно. В последно време в Източните Родопи пристигат хора от цял свят, дори от далечна Япония. Трябва да направим няколко крачки за превръщането на културно-историческите забележителности в притегателни места. Първо, да оценим огромната стойност на паметниците. Второ, да направим стратегия за тяхното развитиеказва още градоначалникът на Кърджали

Според него много от храмовете, светилищата и крепостите у нас имат не само наднационално, но и надевропейско значение. Затова трябва също да се събере подробна историческа информация за тях и да бъдат добре рекламирани. Последната стъпка е да се изгради подходяща инфраструктура, за да бъдат достъпни за летовниците. Ще бъде полезно да бъдат ангажирани и туроператорските фирми и организации да включат ценните обекти в офертите си за български и чужди туристи.
Динамичното развитие на община Кърджали през последните години се дължи не само на уникалните забележителности, но и на трудолюбието и инициативността на слънчевите хора, живеещи в Източните Родопи,заключава Хасан Азис..

 Гласувайте тук : http://www.standartnews.com/inquiries/details/id/193/

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини