Детската академия на МВР в Джебел се сдоби със свой клуб

Директорът на ОД на МВР-Кърджали Валери Баранов и началничката на РИ на МОМН Емилия Владева прерязаха днес лентата на новия клуб на Детската академия на МВР в Джебел. Проектът е осъществен в партньорство между РУ-Джебел и СОУ „Христо Ботев” в града. Клубът е в сградата на училището и е обзаведен със средства от бюджета на учебното заведение. В кабинета, където ще се провеждат занятията, са  осигурени работни места за децата, предоставени са мултимедия и нагледни материали за обучение по лична безопасност и законосъобразно поведение.

Насърчаваме инициативи от такъв характер, защото чрез тях децата се научават на основни правила за безопасност, а това създава по-голямо спокойствие и за учениците, и за родителите им, каза през журналисти комисар Баранов.

Историята на Детската академия на МВР беше припомнена с презентация при откриването на клуба. Академията е инициатива на РУ-Джебел и е открита през месец септември 2008 година. Децата в нея са разпределени в три факултета – „Полиция”, „Охрана на обществения ред” и „Пожарна безопасност и спасяване. В настоящия момент 32 ученика се обучават във факултетите и съвместно с полицаи от РУ-Джебел участват в операции по безопасно движение и охрана на реда.

Веднага след откриването започна и първото занятие на „академиците”, посветено на ролята на полицията, прокуратурата и съда при разкриването и наказването на извършителите на престъпления.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини