Областната организация на ДПС отбелязва годишнината си в Джебел

Със скромно тържество на 8 януари в Джебел областната структура на ДПС ще отбележи двадесет и една години от създаването си. Домакин на проявата ще бъде областният лидер Бахри Юмер. За първи път годишнината се чества извън Кърджали. Ще присъстват учредители, депутати, активисти на партията.

  Криза е, средствата ни са ограничени, но решихме да зачетем учредителите. Ще се съберем в тесен кръг, каза за Кърджали бг вести Бахри Юмер. Той е  натоварен като един от учредителите да организира празненството.

  Ще припомним, че областната структура на ДПС е създадена след като в Кърджали пристига Ахмед Доган. На 5 януари 1990 г. на митинг в центъра на града Касим Дал обявава, че е учредена партия ДПС . Вечерта в апартамента на Айдън Бейтула Кадир във „Възрожденци” се взема решение за създаването на областна организация. Учредителите се събират на 8 януари 1990 г. в къща на улица „Юмер Лютви”35. Те са 33 души. За председател избират Мюмюн Рамадан.

 Самият Бахри Юмер е участник в сбирките пред „Кристал” в София и първите демократични митинги. В дома в който живее се провежда учредителното събрание.  Веднага след това тръгва с Доган из страната за да създава нови структури.

Георги Кулов

Бахри Юмер
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини