Проверяват язовирите край Кърджали за замърсяване

Редовни проверки дали в язовирите "Кърджали" и "Студен кладенец" не се изпускат нерегламентирано отпадни води и се черпи незаконно вода, обещаха от Регионалната инспекция по околната среда и водите-Хасково и от районната дирекция зяа строителен контрол във вторник.

Обект на внимание през последния месец на отминалата година са били още наличието на сметища край водоизточниците на незаконни строежи, както и изпълненията на изискванията на санитарно- охранителните зони за питейно водоподаване, съобщиха от екоинспекцията.

През декември 2010 година са били проверени 346 обекта в района на двата големи язовира, на някои от тях предстоят повторни инспекции. Паралелно с това са приключили и регулярни проверки на фирма "Монек юг" АД , фабриката за бентонит и зеолит в Кърджали и по изпълнения на условията на комплексно разрешително на

регионалното депо за битови отпадъци на общините в област Кърджали и Ивайловград.

Екоинспекцията през последния месец на годината е извършила проверки на общо 386 обекта. Дадени са 12 предписания за отстраняване на констатирани нарушения на екологичното законодателство. Съставени са 13 акта, издадени са 9 наказателни постановления на стойност 12 600 лева и са наложени 4 санкции.

Постъпленията за предходни нарушения са били на обща стойност 34 945 лева, съобщават от пресслужбата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини