5 °C

3 790 лв.събра благотворителен бал под патронажа на Таушанова

3 790 лева бяха събрани на Коледния благотворителен бал, организиран от побратимените Лайънс Клубове в Кърджали и Чорлу под патронажа на областния управител Иванка Таушанова. 106 гости от България и Турция се отзоваха на поканата на домакините да подпомогнат кампанията за превенция и лечение на заболяванията на млечната жлеза. Сред официалните лица бяха Генералният консул на Р България в Одрин г-н Вълчо Марков, управителят на дистрикт Е118-Е Турция Гьокхан Беркер, първият вице дистрикт управител на дистрикт 130 България Захар Марогло, президентът на Лайънс Клуб Чорлу Осман Шенгезер, депутатът Димчо Михалевски  и др. Областният управител Иванка Таушанова благодари на всички присъстващи за подкрепата и им пожела да продължат да даряват милосърдие и надежда, да вярват в чудесата и да правят чудеса, за да бъде примерът им все по-заразителен. „Така както десетки свещи могат да се запалят от една без да съкратят нейния живот, така и щастието не намалява, ако се споделя”, изтъкна Таушанова. На бала бе разигран търг на картини от местни художници, рисунки на ученици от СОУ „Владимир Димитров – Майстора” и сувенири от полускъпоценни камъни и минерали.  С част от събраните пари ще бъдат закупени пособия за специализираните паралелки по изкуствата, останалите ще бъдат използвани за закупуване на апаратура за диагностика на заболяванията на млечната жлеза. Кампанията ще продължи и през следващата 2011 година с набиране на средства за медицинско оборудване и безплатни медицински прегледи. В края на ноември около 100 жени преминаха безплатни профилактични прегледи в ДКЦ 1 при специалистите хирурзи д-р Георги Янчев, д-р Асен Крачунов и рентгенолога д-р Ирина Аброскина. Лайънс клубовете в Кърджали и Чорлу ще продължат съвместните си инициативи с благотворителна цел с театрални спектакли, концерти, пролетни балове и др .в двата града.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини