Отбелязаха един век на Главно мюфтийство

Мюсюлманите никога не са били предатели на родината си България, заяви признатият от мюсюлманите за главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи по време на конференцията по повод 100 години от основаването на структурата на Главното мюфтийство.

"Ние сме тук, за да покажем, че мюсюлманското вероизповедание в България съществува вече 100 години. Нашите предци са основали тази институция с цялата си искреност и въпреки проблемите си, тя е оцеляла и до днес.

Тази година, когато вероизповеданието преживява трудности,  мюсюлманите показаха, че те са по-сплотени от всякога и това показва, че когато едно дело се върши честно и без користни намерение, то има успех", сподели Хаджи пред събралите се мюсюлмани, съобщи БГНЕС.

"За съжаление, някои хора всячески се опитват да злепоставят мюсюлманското население в България, но ние няма да сведем глава. Ние ще продължим в рамките на демократичността и на това, което ни позволяват българските закони и българската Конституция", каза още главният мюфтия.

В началото на днешната конференция се отбеляза, че за първи път от 100-годишното си създаване вероизповеданието няма официално легитимно  ръководство, но мюсюлманите са решени до край да отстояват конституционните и законните си права и сами да изберат своите ръководители. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини