Урок по родолюбие преподават малките славейковци

За да спазят традицията не само в класа, но и в училището тази година учениците от ІVе клас на СОУ „Петко Рачов Славейков” с класен ръководител Бонка Стамболиева представиха своя „Урок по родолюбие”. Той бе посветен на 183 години от рождението на Славейков и патронния празник на училището за шампиони, което навърши 26 години. За подготовката на този час учениците работиха по групи, набавиха материали, обработиха ги и създадоха изключително качествена за възрастта си /10 години/ презентация. Те разказаха на гостите на тържествения час за живота и дейността на великия българин Петко Славейков. Габи, Сашко, Джан и Берат рецитираха свои авторски стихотворения, посветени на училището, а в края на тържеството всички поднесоха цветя на бюст–паметника във фоайето. Двете водещи Симона и Мануела приключиха презентацията с посланията на Славейков към всички негови последователи: „Ден и час: денят не убивай, часът не губи, стягай се, учи се и труда люби.”

Четвъртокласниците получиха поздравления от по-малките си съученици от Ів, Іг и ІІІг  клас с песента „Татковина” и две стихотворения, изпълнени от Маргарита и Есра.

Допълнителен акцент в урока по родолюбие бе и една от гордостите на начален курс на обучение в СОУ „Петко Рачов Славейков” - вестник „Упко - Младши”, който навърши своята първа година. Той е предназначен за учениците от 1 до 4 клас . В него се отразяват най-важните събития от живота в училище и се публикува детско творчество. На музикалния фон на химна на училището „Шампиони”  най-интересните моменти от работата по вестника бяха представени в специален клип. Първият брой за тази учебна година е специална брошура, посветена на патрона П. Р. Славейков и училището, която бе подарък към всички участници и гости, между които много родители, учители и педиатър д-р Дамакова, която е постоянен гост на мероприятията на ІVе клас.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини