Караянчева:Кметът да върне парите за Пазара от САПАРД

Цвета Караянчева

Бившата шефка на ДФ „Земеделие” Калина Илиева напълно неправомерно е изплатила 4 600 000 лева бюджетни пари за „Пазара на производителите” в Кърджали. Предстои всички подобни плащания, които е извършила и за които не е уведомила нито министъра на земеделието, нито премиера, да бъдат преразгледани. Това заяви народният представител Цвета Караянчева след разговор с министър Мирослав Найденов. По неговите думи, Илиева е упражнявала двоен стандарт спрямо бенефициентите по европейските програми, като е стопирала плащанията на фирмите от месо- и млекопреработвателния бранш, сигнализирала е за тях в ОЛАФ и ги е включила в списъка на длъжниците, които трябва да възстановяват европари. В същото време е отклонила бюджетни средства към Пазара в Кърджали, заблуждавайки МЗХ, че са от САПАРД. Още в края на миналата година проверка е открила сериозни нарушения при изграждането на тържището, които не биха позволили то да се финансира от САПАРД, твърди Караянчева. Илиева обаче си е позволила да плати от бюджета. „Затова нека кметът Хасан Азис не се държи самонадеяно, а да отчете факта, че в момента е длъжник на държавата”, категорична е тя. Нейният коментар е:   

„Недоумявам какъв политически натиск и демонстрация на мускули съзира кметът в забавянето на Базара за промишлени стоки. Ако има някакъв натиск, то той не е политически, а финансов, и то върху данъкоплатците в Кърджали, които ще трябва да плащат за един управленски каприз, какъвто е „Пазарът на производителите”, чиято стойност е непосилна за въпросното търговско дружество. Същите тези данъкоплатци кметът кани на обществено обсъждане и иска да одобрят общинската гаранция по дълга за Пазара. Това си е чиста проба прехвърляне на тежестта от болната глава върху здравата. Натиск навярно има и от страна на търговците, които са закупили „на зелено” павилионите на Базара и логично очакват възвръщаемост на инвестицията си. Колкото до мен, като народен представител, единствената ви грижа е била да не се стигне до компрометиране на проекта, като се нарушават правилата за усвояване на средства от европейските програми. Разбирам припряността на г-н Азис да размрази изграждането на Базара, но ако наистина държеше на интересите на гражданите, трябваше да постъпи според правилата и да спазва процедурите, а не да рискува да бъдат наложени финансови санкции на общината. След като стана ясно, че в „последната минута” в края на 2009 г половината от стойността на тържището е платена с пари от бюджета, нека г-н Азис бъде така добър и да върне въпросните 4 600 000 лева. А гражданите да се отзоват на поканата за публично обсъждане, въпреки че надали 6 декември, понеделник,  от 15 часа, в гостната на ОбС, е най-удачното време и място”.  
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини