7 °C

ФИ.КОМ 6

Караянчева:Кметът да върне парите за Пазара от САПАРД

Цвета Караянчева

Бившата шефка на ДФ „Земеделие” Калина Илиева напълно неправомерно е изплатила 4 600 000 лева бюджетни пари за „Пазара на производителите” в Кърджали. Предстои всички подобни плащания, които е извършила и за които не е уведомила нито министъра на земеделието, нито премиера, да бъдат преразгледани. Това заяви народният представител Цвета Караянчева след разговор с министър Мирослав Найденов. По неговите думи, Илиева е упражнявала двоен стандарт спрямо бенефициентите по европейските програми, като е стопирала плащанията на фирмите от месо- и млекопреработвателния бранш, сигнализирала е за тях в ОЛАФ и ги е включила в списъка на длъжниците, които трябва да възстановяват европари. В същото време е отклонила бюджетни средства към Пазара в Кърджали, заблуждавайки МЗХ, че са от САПАРД. Още в края на миналата година проверка е открила сериозни нарушения при изграждането на тържището, които не биха позволили то да се финансира от САПАРД, твърди Караянчева. Илиева обаче си е позволила да плати от бюджета. „Затова нека кметът Хасан Азис не се държи самонадеяно, а да отчете факта, че в момента е длъжник на държавата”, категорична е тя. Нейният коментар е:   

„Недоумявам какъв политически натиск и демонстрация на мускули съзира кметът в забавянето на Базара за промишлени стоки. Ако има някакъв натиск, то той не е политически, а финансов, и то върху данъкоплатците в Кърджали, които ще трябва да плащат за един управленски каприз, какъвто е „Пазарът на производителите”, чиято стойност е непосилна за въпросното търговско дружество. Същите тези данъкоплатци кметът кани на обществено обсъждане и иска да одобрят общинската гаранция по дълга за Пазара. Това си е чиста проба прехвърляне на тежестта от болната глава върху здравата. Натиск навярно има и от страна на търговците, които са закупили „на зелено” павилионите на Базара и логично очакват възвръщаемост на инвестицията си. Колкото до мен, като народен представител, единствената ви грижа е била да не се стигне до компрометиране на проекта, като се нарушават правилата за усвояване на средства от европейските програми. Разбирам припряността на г-н Азис да размрази изграждането на Базара, но ако наистина държеше на интересите на гражданите, трябваше да постъпи според правилата и да спазва процедурите, а не да рискува да бъдат наложени финансови санкции на общината. След като стана ясно, че в „последната минута” в края на 2009 г половината от стойността на тържището е платена с пари от бюджета, нека г-н Азис бъде така добър и да върне въпросните 4 600 000 лева. А гражданите да се отзоват на поканата за публично обсъждане, въпреки че надали 6 декември, понеделник,  от 15 часа, в гостната на ОбС, е най-удачното време и място”.  
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
24 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
24 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
24 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
24 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
24 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
24 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
24 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
24 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
24 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
24 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
24 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
24 ное 2020
Последни новини