12 °C

Караянчева:Кметът да върне парите за Пазара от САПАРД

Цвета Караянчева

Бившата шефка на ДФ „Земеделие” Калина Илиева напълно неправомерно е изплатила 4 600 000 лева бюджетни пари за „Пазара на производителите” в Кърджали. Предстои всички подобни плащания, които е извършила и за които не е уведомила нито министъра на земеделието, нито премиера, да бъдат преразгледани. Това заяви народният представител Цвета Караянчева след разговор с министър Мирослав Найденов. По неговите думи, Илиева е упражнявала двоен стандарт спрямо бенефициентите по европейските програми, като е стопирала плащанията на фирмите от месо- и млекопреработвателния бранш, сигнализирала е за тях в ОЛАФ и ги е включила в списъка на длъжниците, които трябва да възстановяват европари. В същото време е отклонила бюджетни средства към Пазара в Кърджали, заблуждавайки МЗХ, че са от САПАРД. Още в края на миналата година проверка е открила сериозни нарушения при изграждането на тържището, които не биха позволили то да се финансира от САПАРД, твърди Караянчева. Илиева обаче си е позволила да плати от бюджета. „Затова нека кметът Хасан Азис не се държи самонадеяно, а да отчете факта, че в момента е длъжник на държавата”, категорична е тя. Нейният коментар е:   

„Недоумявам какъв политически натиск и демонстрация на мускули съзира кметът в забавянето на Базара за промишлени стоки. Ако има някакъв натиск, то той не е политически, а финансов, и то върху данъкоплатците в Кърджали, които ще трябва да плащат за един управленски каприз, какъвто е „Пазарът на производителите”, чиято стойност е непосилна за въпросното търговско дружество. Същите тези данъкоплатци кметът кани на обществено обсъждане и иска да одобрят общинската гаранция по дълга за Пазара. Това си е чиста проба прехвърляне на тежестта от болната глава върху здравата. Натиск навярно има и от страна на търговците, които са закупили „на зелено” павилионите на Базара и логично очакват възвръщаемост на инвестицията си. Колкото до мен, като народен представител, единствената ви грижа е била да не се стигне до компрометиране на проекта, като се нарушават правилата за усвояване на средства от европейските програми. Разбирам припряността на г-н Азис да размрази изграждането на Базара, но ако наистина държеше на интересите на гражданите, трябваше да постъпи според правилата и да спазва процедурите, а не да рискува да бъдат наложени финансови санкции на общината. След като стана ясно, че в „последната минута” в края на 2009 г половината от стойността на тържището е платена с пари от бюджета, нека г-н Азис бъде така добър и да върне въпросните 4 600 000 лева. А гражданите да се отзоват на поканата за публично обсъждане, въпреки че надали 6 декември, понеделник,  от 15 часа, в гостната на ОбС, е най-удачното време и място”.  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини