23-ма безработни ще поддържат пътищата в Млечинско

23 безработни лица от ардинските села Млечино, Долно и Горно Прахово, Башево и Богатино успешно издържаха днес (2 декмври) изпита по теория и практика за помощник в пътното строителство със специалност „Пътища, магистрали и съоръжения”. Това съобщи инж. Борис Караиванов, преподавател на групата в Млечино. Той уточни, че обучението в Млечино е продължило два месеца, и е включвало както теория, така и практически занятия.

На всички участници ще бъдат връчени дипломи за завършен курс за придобита специалност – помощник пътен строител. Те ще бъдат назначени на работа по местоживеене за срок от 12 месеца по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г.” Работниците ще изпълняват рутинни задачи в строителството и поддържането на пътищата през всички сезони, почистване на пътни банкети от растителност, обезопасяване на заледени участъци, почистване на отводнителни пътни съоръжения – дренажи и канавки и други.

Инж. Борис Караиванов е от Стара Загора. Той идва за пръв път в Млечино. Останах впечетлен от добрата инфраструктура на населените места в района, чистота и добросърдечността на хората. За съжаление няма поминък и селата са обезлюдели. Препоръката ми е да се развива селският и планински туризъм. В района има много забележителности, които могат да привлечат туристите, сподели той.

Гюнер Шукри

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини