"Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1" изгря в Лондон

Милиони фенове по света посрещнаха с нетърпение световната премиера на филма "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1", която бе вчера в Лондон, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Преди излизането на филма в киносалоните по света на 19 ноември и 24 ноември, звездите от него преминаха по червения килим в Лондон, допълва БТА. Прожекцията започна в 18,45. Даниъл Радклиф (Хари, Ема Уотсън (Хърмаяни) и Рупърт Гринт (Рон) един по един приемаха овациите на почитателите си пред киното на Лестър скуер, където по традиция се организират много световни премиери. Феновете ги чакаха там още от обяд въпреки проливния дъжд.

Още една премиера ще има в понеделник в Ню Йорк. Шестте филма за Хари Потър, излезли от 2001 г., донесоха на създателите си 5,4 милиарда долара. Седмият филм е разделен на две части.

Снимките по втората част вече са приключили. Филмът ще излезе по екраните през юли. От книгите за Хари Потър са продадени над 400 милиона броя по света. Седемте тома са преведени на 69 езика, включително и на латински.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини